Řepka ozimá / cena za kg
Detailní popis produktu
Pro krmení zvířat nejsou proto příliš vhodné. Semínko má palčivější chuť.
- Možnosti použití: V rybářské praxi pro vnadící účely je vhodné řepku vždy uvařit, nebo alespoň na 24 - 48 hodin namočit. Tak se z ní uvolní chuťové a pachové látky, které se ve vodě rychle šíří. Ještě lepší je namočenou nebo uvařenou řepku před použitím pomačkat - např. přes plátno lehce naklepat paličkou na maso apod. Při vaření přidejte do vody 1/3 melasy, po uvaření vodu slejte do nádoby a použijte např. do boilies, nebo krmítkovek.
- Dobrý tip: Pro náročnější rybáře - zkuste semena řepky nechat lehce naklíčit na cca 5 mm klíček. Jak na to? Ponořte celá řepková semena na cca 6 - 12 hodin zcela do studené ( nejlépe odstáté ) vody. Poté vodu slejte a řepku vysypejte na mokrou, savou podložku - hadr, jutový pytel, aj. Nasypejte ji v tenké vrstvě ( 3 - 5 cm ) a nasyťte podložku případně ještě vodou. Po 2 - 3 dnech, při teplotě nad 18 °C začne řepka klíčit - podle teploty okolí je třeba řepku průběžně vlhčit. Nechte ji vyklíčit na klíček cca 3 - 5 mm. Získáte tak jedinečný vnadící partikl!
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář